Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je dana 8.9.2021. godine nastavak sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća i sufinanciranje ugradnje solarnih elektrana na krovovima obiteljskih kuća.

Cilj svih sufinanciranih mjera je smanjiti količinu potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora, povećati korištenje obnovljivih izvora energije te u konačnici građanima poboljšati kvalitetu života i smanjiti troškove.

Cjelovita energetska obnova kuća lošijih energetskih svojstava i dalje će se sufinancirati s do 60% bespovratnih sredstava i podrazumijeva obvezno povećanje toplinske zaštite nekog od elemenata vanjske ovojnice poput vanjskih zidova, krova, poda ili stolarije, a može uključivati i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponskog sustava za proizvodnju električne energije.

Javni poziv trenutno nije otvoren. ali prema najavama očekivano otvaranje Javnog poziva je predviđeno u drugoj polovici rujna. Stoga apeliramo na građane zainteresirane za provedbu navedene mjere da se na vrijeme jave kako bismo se skupa pripremili i dočekali poziv spremni za prijavu.

Ukoliko želite saznati više o uvjetima i mogućnostima kako realizirati projekte energetske obnove kontakirajte nas svakim radnim danom od 7:00-15:00 sati ili nas posjetite u Vinkovcima.

Detaljnije o mjerama Fonda za zaštitu okoliša:

https://www.fzoeu.hr/hr/nastavlja-se-sufinanciranje-energetske-obnove-obiteljskih-kuca/8659

Energetska obnova obiteljskih kuća