U mjestu Böblingen (Njemačka) od 18. – 20. listopada 2019. godine, je održan BARCAMP EVENT u Herman Hollerith Centru kojem su prisustvovali ispred Društva EKO-SUSTAV d.o.o. zaposlenik Društva Mihajlo Nagy i ispred razvojne Agencije VSŽ Vedrana Džoić.

U sklopu BARCAMP EVENTA pod tematikom konkurentnost i primjeri dobre prakse vezano za pametne gradove (Danube Competitiveness in Practice feat. Smart Cities – innovative digital business perspectives for SMEs) prezentirani su primjeri dobre prakse vezano za energetsku učinkovitost u Vukovarsko srijemskoj županiji koje je provodilo Društvo EKO-SUSTAV d.o.o.

Event je pripremljen u suradnji sa radnim skupinama prioritetnog područja 8 Dunavske strategije i radne skupine za inovacije I transfer tehnologije (EUSDR Priority Area 8 “Competitiveness” Working Groups “Digital Danube” and “Innovation and Technology Transfer”) a sukladno radu Dunavskih centara za prijenos tehnologije.

Rad Dunavskog centra za inovacije i transfer tehnologije Slavonija, Baranja i Srijem gdje je član i EKO-SUSTAV d.o.o. se bazira na povezivanju sektora istraživanja i razvoja i poduzetnika na području Dunavske regije, kako bi se lokalna znanja plasirala na širim područjima izvan matičnih država, što je i cilj projekta DANUBE S3 CLUSTER.

Društvo EKO-SUSTAV d.o.o. je partner na Interreg projektu DANUBE S3 CLUSTER, više o projektu možete saznati na linku http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danube-s3-cluster