U gradu Poznanu (Poljska) dana 17.-18. svibnja 2022. godine je održan H2 POLAND Forum na kojem su ispred Društva Eko-sustav d.o.o. Josip Đukić, direktor društva i Mihajlo Nagy, Krunoslav Srpak ispred Vukovarsko-srijemske županije i Vedrana Džoić ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

H2 POLAND Forum je organiziran radi ispitivanja mogućnosti i dosega tehnologije obnovljivog vodika te primjenjivost i financiranje s njime povezanih projekata.

Cilj ove inicijative je stvoriti projekte temeljene na suradnji između poslovanja, znanosti, lokalne samouprave i nevladinih organizacija kako bi se maksimizirao udio poljskih proizvodnih i uslužnih resursa u lancu opskrbe tijekom provedbe ulaganja u vodik.

Forum H2 POLAND je bio platforma za razmjenu stručnog znanja tijekom brojnih konferencija i debata u kombinaciji s izložbom najnovijih rješenja posvećenih ekonomiji s niskim i nultim emisijama.

Nakon održanog foruma su održani sastanci predstavnika Društva EKO-SUSTAV d.o.o. i Vukovarsko-srijemske županije sa predstavnicima ureda Velikopoljske regije te predstavnicima Velikopoljskog regionalnog fonda i predstavnicima Sveučilišta iz Poznana.

Cilj posjeta Poznanu je bio ispitati primjenjivost i financiranje projekata sa vodikom te financiranje iz fondova EU na području Vukovarsko-srijemske županije.