U Sárváru (Mađarska) na dane 21.-22. siječnja 2020. godine je održana radionica projekta DANUBE S3 CLUSTER kojem su prisustvovali ispred Društva EKO-SUSTAV d.o.o. Mihajlo Nagy i Biljana Kovač, ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Radionica (Policy Dialog Workshop) je bila vezana za tematiku potpore klasterima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, na radionici se fokusiralo na jačanje kapaciteta klastera i radne skupine za klastere i regionalni razvoj kojim upravlja Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta iz Hrvatske.

S obzirom na dosad postignuto u projektu slijedeći korak je izrada i implementacija LAP-a (lokalnog akcijskog plana) za jačanje klastera, koji će se provoditi u Hrvatskoj i Srbiji i u kojem će sudjelovati Društvo EKO-SUSTAV d.o.o.

Rad Dunavskog centra za inovacije i transfer tehnologije Slavonija, Baranja i Srijem gdje je član i EKO-SUSTAV d.o.o. se bazira na povezivanju sektora istraživanja i razvoja i poduzetnika na području Dunavske regije, kako bi se lokalna znanja plasirala na širim područjima izvan matičnih država, što je i cilj projekta DANUBE S3 CLUSTER.

Društvo EKO-SUSTAV d.o.o. je partner na Interreg projektu DANUBE S3 CLUSTER, više o projektu možete saznati na linku http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danube-s3-cluster