U Kišinjevu, Moldavija u razdoblju od 01. – 02. listopada 2019. godine, je održan sastanak projekta DANUBE S3 CLUSTER kojem su prisustvovali ispred Društva EKO-SUSTAV d.o.o. Direktor Društva Josip Đukić i zaposlenici Društva Mihajlo Nagy i Jasminka Kremer.

U sklopu sastanka su održane tri aktivnosti: konferencija vezano za potporu klasterima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, treći sastanak upravljačkog tijela i rasprava vezano uz otvorene inovacije u klasterima. (Mid – Term Conference – Cluster support for digital transformation in Agro-Food Sector; 3rd Steering Committee; 3rd Entrepreneurial Discovery Focus Group – Digital Open Innovation in Clusters).

Rad Dunavskog centra za inovacije i transfer tehnologije Slavonija, Baranja i Srijem gdje je član i EKO-SUSTAV d.o.o. se bazira na povezivanju sektora istraživanja i razvoja i poduzetnika na području Dunavske regije, kako bi se lokalna znanja plasirala na širim područjima izvan matičnih država, što je i cilj projekta DANUBE S3 CLUSTER.

Društvo EKO-SUSTAV d.o.o. je partner na Interreg projektu DANUBE S3 CLUSTER, više o projektu možete saznati na linku http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danube-s3-cluster