U Vukovaru je na dan  09. travnja 2014. godine u županijskoj vijećnici održana 7. sjednica koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije kojoj je predsjedao župan Božo Galić, a na kojoj su se raspravljale sljedeće teme:

1. Aktualni natječaji Fonda  za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti u  2014.g

2. Problematika najave ukidanja Zakona o PPDS-u, učinci na gospodarstvo, poljoprivredu i proračune JLS

3. Izrada Strategije razvoja VSŽ

4. Prijedlog projekta besplatnog prijevoza umirovljenika u toplice

Mihajlo Nagy iz EKO-SUSTAVA d.o.o. upoznao je nazočne s 11 natječaja koji su raspisani u 2014. godini od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

O problematici najave ukidanja Zakona o PPDS-u govorili su zamjenik župana Željko Cirba, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zdenko Podolar, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i šumarstvo Andrija Matić te savjetnik župana Mato Puljić. Ukidanjem ovog Zakona negativno bi se odrazilo na gospodarstvo, proračune, poljoprivredu te općenito na funkcioniranje općina koje su pod područjem posebne državne skrbi.

Gabrijela Žalac, pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove iznijela je probleme u svezi izrade nove Županijske razvojne strategije za razdoblje 2014-2020.godine.

Mihajlo Tomašković predsjednik Županijskog odbora za skrb osobama treće životne dobi je predstavio Projekt besplatnog prijevoza umirovljenika u toplice u 2014. godini. Ovakav projekt se već uspješno realizira 4 godine od kada su Županija i općine/gradovi zajedničkim financijskim sredstvima omogućile umirovljenicima slabijeg imovnog stanja da besplatnim prijevozom pohađaju toplice. Pozvao je načelnike i gradonačelnike da i ove godine osiguraju financijska sredstva kako bi se ovaj projekt mogao realizirati.