Na dane 01. i 02. srpnja 2013. godine u Novom Sadu (Vojvodina – Srbija) održana je konferencija o regionalnim strategijama za inovacije i specijalizaciju (Conference on Regional Innovation Strategies & Smart Specialisation) i radni sastanak Dunavskih centara za transfer znanja (DTC Working Session).
Na protokolarnom dijelu konferencije je sudjelovao zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, Đorđe Ćurčić a konferenciji i radnom sastanku su prisustvovali Marko Jureta, direktor Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. te djelatnici EKO-SUSTAV-a d.o.o. Vedran Kurtušić i Mihajlo Nagy.
Na konferenciji su bili uvaženi govornici i voditelji projekta Dunavskih centara za transfer znanja – Prof. Dr. Norbert Höptner, povjerenik za Europu Ministra financija i ekonomije Baden-Württemberga i Direktor Steinbeis-Europa-Centra i Jürgen Raizner, Direktor Steinbeis-Donau-Centra u Njemačkoj i Generalni Direktor – Steinbeis Transfer Management S.R.L. Rumunjska.
Na radnom sastanku je prezentirana Vukovarsko-srijemska županija i tvrtka EKO-SUSTAV d.o.o. kao budući organizator djelatnosti na osnivanju projekta DTC u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na konferenciji su prisustvovali predstavnici DTC centara iz drugih zemalja (Rumunjska, Slovačka, Mađarska) koji su predstavili svoje projekte, poslovne modele, interese i vizije, a organiziran je i posjet Tehnološkom parku Novi Sad. Također predstavljene su najbolje prakse iz četiri najuspješnije regije iz Njemačke, Španjolske, Italije i Francuske – četiri regije pokretača (Best practices from the four motor regions).