U Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru 25. travnja 2017. godine se održala Cross-fertilization radionica 2. prioritetnog područja (PA2) (Priority Areas Cross-fertilization Workshop Competitiveness and internationalization of SMEs in Bioeconomy in Danube Region).

Steinbeis-Europa-Zentrum, kao voditelj Radne grupe „Inovacije i transfer tehnologije” te koordinator u prioritetnom području 8 (PA8) i voditelj Radnog paketa (WP5) u projektu DANUBE-INCO.NET je vodio radionicu zajedno s tvrtkom EKO-SUSTAV d.o.o. iz Vukovara.

Na radionici su sudjelovali projektni partneri, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske gospodarske komore i dionici iz gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije. Pozdravni govor je održao Krešimir Raguž, direktor tvrtke EKO-SUSTAV d.o.o. u ime županije, Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore te Marijan Pavliček, dogradonačelnik grada Vukovara.

Cilj radionice je bio da se u radu prioritetnih područja (PAs) razviju perspektive o konkurentnosti i internacionalizaciji malih i srednjih poduzeća u području bio-ekonomije u Podunavlju uz sudjelovanje relevantnih predstavnika na području istraživanja i inovacija.

Radni jezik radionice je bio engleski jezik. Istog dana su predstavnici drvnog klastera iz Rumunjske posjetili tvrtku Spačva, a 26. travnja 2017. godine su predstavnici tvrtke Steinbeis-Europa-Zentrum posjetili regionalnu razvojnu agenciju Hrast.