Završna konferencija prekograničnog projekta „REPRO-prekogranična razmjena projekata obnovljivih izvora energije“ , financiran iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije, održana je u petak, 07. veljače 2014. godine u Bačkoj Topoli. Općina Tovarnik, u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, Eko-sustavom d.o.o. i Općinom Lovas, te prekograničnim partnerima iz Opštine Bačka Topola i E.S.E klasterom provodi projekt  kojem je cilj poboljšati znanja i kompetencije jedinica lokalne i područne samouprave iz Bačke i Srijema o sustavima obnovljivih izvora  energije i energetskoj učinkovitosti. U okviru projekta Općina Tovarnik je izvršila nabavu i montažu 119 LED rasvjetnih tijela na javnoj rasvjeti, a Eko-sustav je nabavio termo kameru za provedbu energetskih pregleda.

Konferenciji, koja je održana u okviru studijskog posjeta Bačkoj Topoli i Subotici, su s hrvatske strane prisustvovali Ivan Soldo, načelnik Općine Tovarnik, Vladimir Smolčić direktor tvrtke EKOSUSTAV d.o.o., kao i 15 predstavnika općina i razvojnih institucija s područja Vukovarsko-srijemske županije.

U okviru programa konferencije, Branislav Bugarski, sekretar za međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Vojvodine, je istakao projekt REPRO kao odličnu osnovu za dalju suradnju te da je program prekogranične suradnje vrlo važan za razvoj Srijema i Bačke.

Ivan Soldo i Melinda Kokai Mernjak,predsjednica Općine Bačka Topola, naglasili su uspješnost projekta u njegovoj realizaciji s obje strane te da on predstavlja budući koncept suradnje na sličnim projektima.

Na konferenciji su prezentirani rezultati projekta te zakonski okviri i primjena obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj kao i metodologije za energetski pregled javne infrastrukture i podizanje svijesti ljudi o značaju zaštite životne sredine u prekograničnom području.

Tijekom studijskog putovanja hrvatski predstavnici su se mogli upoznali s dobrim praksama i projektima energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije na području Općine Bačka Topola i Bačke regije.