S obzirom na trenutnu situaciju vezanu za korona virus i nemogućnost održavanja sastanaka svi događaji u projektu DANUBE S3 CLUSTER se održavaju virtualno. Na dane 28. i 29. listopada 2020. godine održala su se dva virtualna eventa kojima je prisustvovao Mihajlo Nagy, zaposlenik Društva EKO-SUSTAV d.o.o.

28. listopada 2020. godine održao se 3rd Policy Dialogue Workshop, treća radionica o raspravi o politikama koje se provode i implementiraju. Radionica je održana u organizaciji Udruženja za razvoj NERDA iz Tuzle koja djeluje kao regionalna razvojna agencija za sjeveroistočnu BiH.

Na radionici su dane informacije o implementaciji projekta DANUBE S3 CLUSTER, iznesene su najbolje prakse u upravljanju klasterima i predstavljen je akcijski plan PA7 (prioritetnog područja 7) EUSDR (Dunavske regije).

29. listopada 2020. godine održao se Innovation Forum – virtual event, koji je održan u Rumunjskoj u Bukureštu, na kojem su predstavljene aktivnosti u agro-food klastera u Dunavskoj regiji, također su prezentirani LAP lokalni akcijski planovi koji su rezultat projekta DANUBE S3 CLUSTER. Predstavljen je LAP Vukovarsko-srijemske županije,  Plan for Business Models that Work in Circular Economy, in Croatia.

S obzirom na dosad postignuto u projektu slijedeći korak je implementacija LAP-a (lokalnog akcijskog plana) za jačanje klastera, koji će se provoditi u Hrvatskoj i Srbiji i u kojem sudjeluje Društvo EKO-SUSTAV d.o.o.

Rad Dunavskog centra za inovacije i transfer tehnologije Slavonija, Baranja i Srijem (DTC) gdje je član i EKO-SUSTAV d.o.o. se bazira na povezivanju sektora istraživanja i razvoja i poduzetnika na području Dunavske regije, kako bi se lokalna znanja plasirala na širim područjima izvan matičnih država, što je i cilj projektaDANUBE S3 CLUSTER.

Društvo EKO-SUSTAV d.o.o. je partner na Interreg projektuDANUBE S3 CLUSTER, više o projektu možete saznati na linku http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danube-s3-cluster