Na dane 25. i 26. rujna 2013. godine predstavnici energetske agencije KEA iz BadenWürttemberga – Njemačka su posjetili Vukovar sa ciljem analize potencijala obnovljivih izvora energije u Vukovarsko-srijemskoj županiji

 

Predstavnike energetske agencije KEA pozdravili su zamjenik župana Željko Cirba i pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj – Marina Sekulić ispred Vukovarske županije te ispred tvrtke EKO-SUSTAV d.o.o. – direktor tvrtke Vladimir Smolčić i zaposlenik tvrtke Mihajlo Nagy.

Cilj posjeta predstavnika energetske agencije KEA iz BadenWürttemberga (http://www.kea-bw.de/) Helmuta Böhnischa i Martina Mikschea je bio dobivanje potrebnih podataka kojima bi se provela analiza potencijala obnovljivih izvora energije u cilju povećanja energetske učinkovitosti u gradovima i općinama Vukovarsko-srijemske županije.

U sklopu posjeta je za njemačke stručnjake organiziran posjet bioplinskom postrojenju na bioplin Landija u Tordincima te posjet kotlovnici za isporučivanje toplinske energije u Vukovaru sa čijim radom su ih upoznali predstavnici tvrtke Tehnostan d.o.o. iz Vukovara.

Fokus posjeta je unaprjeđivanje suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva zaštite okoliša, klime i energetike BadenWürttemberga sukladno potpisanom pismu namjere o suradnji.