Na dane od 11.-13. lipnja 2014. godine u Kalesiji (BiH) je u organizaciji Udruženja za razvoj NERDA je održana Edukacija na temu „Potencijali za korištenje obnovljivih izvora energije u ruralnim područjima“  u sklopu projekta „Zaštita prirode i globalizacija obnovljivih izvora energije – PROGRES“.

Projekt zajednički provode Općina Nijemci u Hrvatskoj i Udruženje za razvoj NERDA u Bosni i Hercegovini sa partnerima. Na edukaciji su prisustvovali predstavnici Udruženja za razvoj NERDA, zaposlenici tvrtke EKOSUSTAV d.o.o., Mihajlo Nagy i Vedran Kurtušić, predstavnici razvojne Agencije HRAST iz Vinkovaca i načelnici i drugi predstavnici Općina Nijemci, Gračanica i Kalesija koji su partneri na projektu te predstavnici poljoprivrednika iz partnerskih općina.

Edukacija se sastojala od osposobljavanja polaznika o vrstama obnovljivih izvora energije i osnovnim razlikama od neobnovljivih izvora energije, o načinima primjene korištenja obnovljivih izvora energije, principima financiranja programa i projekata obnovljivih izvora energije, strategijama, zakonima, direktivama, fondovima i mehanizmima u području obnovljivih izvora energije uz praktične primjere i posjete lokacijama sa implementiranim sustavima obnovljivih izvora energije.

Detaljne informacije o projektu PROGRES možete naći na ovom linku http://projectprogres.net/wp/en