U prostorijama Općinske vijećnice Nijemci na dan 20.02.2014. godine održan je treći sastanak projektnih partnera na provedbi projekta PROGRES – zaštita prirode i globalizacija obnovljivih izvora energije.

Projekt financira Europska unija u sklopu programa IPA Prekogranična suradnja BiH-Hrvatska, a projekt u Hrvatskoj projekt provode Općina Nijemci, kao nositelj projekta i partneri regionalna razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije HRAST (http://www.ar-hrast.hr/), Energetski institut Hrvoje Požar (http://www.eihp.hr/) i tvrtka EKO SUSTAV d.o.o. U Bosni i Hercegovini projekt provode Udruženje za razvoj NERDA (http://www.nerda.ba/), kao prekogranični nositelj projekta i partneri Općina Gračanica i Općina Kalesija. Provedba projekta je počela 17. svibnja 2013. godine a trajati će 18 mjeseci.

Na jučerašnjem sastanku predstavljen je pregled do sada realiziranih aktivnosti i priprema aktivnosti za naredni period, predstavljene su aktivnosti na uređivanju web stranice projekta i utvrđene procedure javne nabave za pojedine aktivnosti. Također je utvrđena dinamika daljnjih aktivnosti.