U Budimpešti (Mađarska) – na dane 19. i 20. srpnja 2016. godine održana je konferencija – TRIPLE-HELIX CONFERENCE ON BIO-BASED ECONOMY – Supporting the development of bio-based economy partnerships in the Danube Region through a triple-helix approach – na kojoj su sudjelovali predstavnici iz Vukovarsko-srijemske županije putem projekta Danube-INCO.NET i vezano za projektne aktivnosti uspostave Centra kompetencija SLAVONSKI HRAST kao člana mreže dunavskih centara za prijenos znanja i tehnologija (Danube Transfer Centre).

Ispred EKO-SUSTAV-a d.o.o. kao partnera u projektu sudjelovao Mihajlo Nagy, savjetnik direktora, ispred Regionalne Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast, Ivan Ambroš, voditelj Odsjeka za regionalni razvoj i strateško planiranje.

“Triple-helix konferencija o Bio-odživom gospodarstvu” je jedan od najvećih događaja u okviru Danube-INCO.NET projekta. Glavni cilj projekta je podržati sveučilišta, poslovni svijet i vladu kroz zajedničku suradnju suradnju (triple-helix model) kako bi se poboljšao i uspostavio razvoj bio-održivog gospodarstva i partnerstva u ciljanim zemljama, rješavanju društvenih izazova u području sigurnosti opskrbe hranom, održive poljoprivrede i šumarstva, istraživanje voda i energije te gospodarstva.

Na konferenciji su također održani plenarni okrugli stol i tri paralelne sesije (o tematici hrana, materijali i zaštita okoliša, tehnologije i energije) tijekom prvog dana, dok su drugi dan održani sastanci između predstavnika poslovnog svijeta, vlasti i sveučilišta kao jedinstvena mogućnost da se povežu sudionici s posebnim pogledom na pronalaženju partnera za nadolazeće EU pozive.

Više informacija o projektu Danube-INCO.NET je dostupno na web stranici projekta (http://danube-inco.net/).