Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je dana 8.9.2021. godine nastavak sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća i sufinanciranje ugradnje solarnih elektrana na krovovima obiteljskih kuća.

Ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponski sustav za proizvodnju električne energije bez dodatnih mjera energetske obnove sufinancirat će se s do 40, 60 ili 80%, ovisno o lokaciji. Poticaji za to rezervirani su za kuće visokih energetskih razreda koje ne trebaju mjere poboljšanja toplinske zaštite vanjske ovojnice.

Na području Vukovarsko-srijemske županije veliki broj općina svrstanih pod područje posebne državne skrbi ostvaruju mogućnost sufinanciranja od visokih 80%. S druge strane ostala mjesta sufinancirana su iznosima od 40%, što svakako uvelike umanjuje rok za povrat investicije.

Javni poziv trenutno nije otvoren. ali prema najavama očekivano otvaranje Javnog poziva je predviđeno u drugoj polovici rujna. Stoga apeliramo na građane zainteresirane za provedbu navedene mjere da se na vrijeme jave kako bismo se skupa pripremili i dočekali poziv spremni za prijavu.

Ukoliko želite saznati više o uvjetima i mogućnostima kako realizirati projekte ugradnje solarne elektrane kontakirajte nas svakim radnim danom od 7:00-15:00 sati ili nas posjetite u Vinkovcima.

Detaljnije o mjerama Fonda za zaštitu okoliša:

https://www.fzoeu.hr/hr/nastavlja-se-sufinanciranje-energetske-obnove-obiteljskih-kuca/8659

Solarni paneli na krovu obiteljske kuće
Solarna elektrana na krovu obiteljske kuće