Eko-sustav solarne elektrane

Ugradnjom solarne elektrane tvrtke Eko-sustav d.o.o. dobit ćete elektranu po mjeri Vaših potreba, smanjiti račune za električnu energiju, povećati energetsku neovisnost i povećati otpornost na rast cijena na nesigurnom tržištu energenata.

Zašto ugraditi solarnu elektranu?

Sunce kao izvor energije spada među obnovljive izvore energije, potpuno je besplatno i neiscrpno. Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora energije kao što su sunce, vjetar i voda put je prema održivom razvoju i energetskoj neovisnosti. Međutim, osim toga ugradnja solarne elektrane ima i financijski učinak u vidu smanjenja troškova za električnu energiju. Ukratko, ekološki prihvatljiva investicija koja vodi ka energetskoj neovisnosti uz financijski učinak u vidu ušteda po računima.

Model samoopskrbe

Model samoopskrbe znači da se električna energija proizvedena solarnom elektranom odmah troši u radu različitih kućanskih aparata i trošila. U slučaju manje proizvodnje električne energije, razlika potrebna za rad trošila namiruje se iz mreže. Eventualni višak proizvedene električne energije predaje se u mrežu, te se koristi kasnije. U modelu samoopskrbe solarna elektrana projektira se tako da zadovolji Vaše potrebe i minimalizira troškove.

Prednosti ugradnje solarne elektrane

Kombinacijom gore navedenih prednosti ugradnje solarnog sustava na krov Vaše obiteljske kuće moguće je ostvariti uštede do čak 75% iznosa Vaših računa za električnu energiju. Postavljanje takvog sustava na krov podiže vrijednost vaše nekretnine minimalno za iznos vrijednosti sustava. Putem Javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša moguće je ostvariti čak 80% iznosa sufinanciranja projektiranja i ugradnje solarne elektrane, te se zahvaljujući tim stopama sufinanciranja ovakvo ulaganje zaista isplati, a rok povrata investicije je u većini slučajeva manji od 5 godina.

Kako ostvariti sufinanciranje

Za ugradnju solarne elektrane na krovu Vaše obiteljske kuće Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost redovito provodi natječaje u obliku Javnog poziva. Prijavom na takav oblik natječaja moguće je ostvariti čak 80% sufinanciranja za ugradnju solarne elektrane. Da biste ostvarili navedeno sufinanciranje potrebno je ispuniti određene uvjete Fonda te po prijavi pričekati rezultate natječaja.

Uvjeti po kojima se ostvaruje sufinanciranje su oni koje navodi Fond. Neki od tih uvjeta su; legalnost objekta na kojem se radi ulaganje, vlasništvo nad objektom, prebivalište na navedenoj adresi, energetski certifikat odgovarajućeg energetskog razreda (do sada je to bio energetski razred C) te prikupljena potrebna dokumentacija po uvjetima Javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Postupak ugradnje elektrane

Postupak ugradnje solarne elektrane na krov obiteljske kuće nekome se može činiti kao kompliciran proces koji zahtjeva puno birokracije i iziskuje puno vremena. No situacija je zapravo suprotna, te veliki dio posla za Vas mi odrađujemo. Postupak ugradnje je jednostavan proces koji ne iziskuje puno vremena, a mi Vam nudimo rješenje po principu “ključ u ruke”. Uvidom u potrošnju u zadnje 3 godine pravi se obračun potrošnje, te se izračunava optimalna snaga solarne elektrane kako biste zadovoljili potrebe vlastite potrošnje i umanjili račune. Izlaskom na teren i individualnim pristupom svakom projektu nalazimo optimalno rješenje za Vašu situaciju. Izrađujemo ponudu za solarnu elektranu i sklapamo ugovor. Nakon toga pristupa se izradi projekta solarne elektrane, koji se šalje HEP-u kako bi dobili suglasnost za priključenje elektrane na mrežu. Nakon dobivanja suglasnosti kreće se u montažu, a paralelno s tim priključuje se HEP-ovo dvosmjerno brojilo. Po završetku projekta potrebno je ponovno čekati odobrenje HEP-a i dobiti od njih Rješenje o puštanju elektrane u trajni pogon.

Zašto izabrati Eko-sustav solarne elektrane?

Naš stručni tim inženjera raspolaže sa najboljim softverom i opremom, te svakom projektu pristupamo individualno i izlascima na teren i konzultacijama s klijentima nudimo najbolje rješenje za Vašu situaciju. Omogućujemo Vam da na taj način stvarate dostatne količine električne energije za vlastitu potrošnju, te na taj način racionalizirate troškove, a novac koji biste potrošili na plaćanje računa sada možete usmjeriti na nešto drugo.

Upravo su individualni pristup i mogućnost konzultacija na terenu ono što nas razlikuje od drugih. Svaka elektrana je priča za sebe, stoga nismo skloni kreiranju šprancnih ponuda, kako bismo kasnije izbjegli neugodnosti. Individualnim pristupom jamčimo da je elektrana koja se projektira za Vaš dom upravo ona koja Vam treba i u obzir se uzimaju svi parametri koji bi mogli utjecati na njen rad. Izlaskom na teren izbjegavamo situacije do kojih može doći slanjem ponude bez izlaska na teren, poput zastoja u radu uzrokovanih sjenom drveća ili susjednih objekata koji nisu uzeti u obzir prilikom izrade ponude bez izlaska na teren

Pozivamo Vas da nam se s povjerenjem obratite u vezi s izradom projekata sunčanih elektrana na javnim ustanovama, ali i obiteljskim kućama te da na taj način zajedno uštedimo vaš novac i podignemo životni standard na višu razinu.