Želite li energetski obnoviti kuću ili ugraditi solarnu elektranu?

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodjeljuje sredstva za neposredno sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća.

Sufinanciranje se odnosi na tri aktivnosti koje uključuju:

A1 – cjelovitu energetsku obnovu što uključuje toplinsku izolaciju ili zamjenu vanjske stolarije te ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

Za aktivnost A1 potrebno je imati energetski certifikat razreda D i lošijeg te je sufinanciranje 60% opravdanih troškova.

A2 – isključivo energetsku obnovu koja se postiže kroz povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice grijanog prostora ili zamjenu postojeće vanjske stolarije.

Za aktivnost A2 potrebno je imati energetski certifikat razreda D i lošijeg te je sufinanciranje 60% opravdanih troškova.

A3 – isključivo ugradnju sustava za obnovljive izvore energije.

Za aktivnost A3 potrebno je imati energetski certifikat razreda C i boljeg te je sufinanciranje 40-80% ovisno o mjestu prebivališta.

Da bi ostvarili uvjete za prijavu na natječaj obiteljska kuća mora biti legalizirana te imati energetski certifikat.

Eko-sustav d.o.o. za energetsku učinkovitost za Vas može izraditi potrebni energetski certifikat i glavni projekt te provesti samu prijavu na Javni poziv.

Uz to, ukoliko se odlučite za ugradnju fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe, projekt možete realizirati na jednom mjestu po principu „ključ u ruke“.

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu na neku od navedenih aktivnosti sufinanciranu od strane Fonda, možete se javiti na brojeve telefona 032/550-720; 032/550-706; 032/550-680 te mail eko-sustav@eko-sustav.hr.